ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΚΑΙΡΟΣ»

24 03 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μάρτιος 2010

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης ολοκληρώνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της διαδικασίας έγκρισης τού Καταστατικού λειτουργίας του, ανακοινώνει στο ιστολόγιό του τα ονόματα των Θεολόγων που υπέγραψαν μέχρι σήμερα τη Διακήρυξη Αρχών. Ο σημαντικός αριθμός των 372 Θεολόγων από όλη την Ελλάδα -μεταξύ των οποίων πτυχιούχοι, αδιόριστοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, εκπαιδευτικοί και καθηγητές από τις Θεολογικές Σχολές της χώρας και του εξωτερικού- που αγκάλιασε μέχρι στιγμής το εγχείρημα, υπογραμμίζει εμφατικά την αποδοχή του και σηματοδοτεί τη διάθεση του θεολογικού κόσμου να συμβάλλει στη δημιουργία ενός «παραδείγματος» που θα ενσαρκώνει τον πολυδιάστατο και ειλικρινή διάλογο της Θεολογίας με την κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνεται στις αγωνίες και τις προσδοκίες του καιρού μας.

Όπως ήδη δηλώθηκε στη Διακήρυξη Αρχών, στόχος μας είναι η αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε αφήνοντας κατά μέρος τις ιδεολογικές περιχαρακώσεις, τις άγονες αντιπαραθέσεις, την κενή ρητορεία και τους συνδικαλιστικούς ελιγμούς. Ήδη συγκροτούνται και στελεχώνονται από μέλη του ΚΑΙΡΟΥ επιστημονικές ομάδες έρευνας, εργασίας και προβληματισμού για το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται κύκλοι μαθημάτων, ώστε να καλυφθούν οι χρόνιες ανάγκες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Θεολόγων. Τέλος, τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΚΑΙΡΟΥ συναντώνται και διαμορφώνουν το πλαίσιο επικοινωνίας και διαλόγου με τους φορείς που εμπλέκονται στη θρησκευτική εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε πως η έγνοια και η ενασχόλησή μας με την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα πηγάζει κυρίως από την άμεση τριβή και καθημερινή άσκηση στον απαιτητικό στίβο της Παιδείας, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την πίστη στον καθοριστικό και επίκαιρο λόγο και ρόλο της Θεολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό μας http://kairostheologoi.wordpress.com. Σύντομα επίσης θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας http://www.kairos.net.gr. Η κατάσταση με τους Θεολόγους που θα ήθελαν να υπογράψουν τη Διακήρυξη Αρχών και να ενταχθούν στον ΚΑΙΡΟ παραμένει ανοιχτή. Όσοι από τους συναδέλφους το επιθυμούν, μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση με τα κατά τόπους μέλη της Διοικούσας Επιτροπής στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Αιγαιο, Κυκλαδες, Κρητη: Αργυρόπουλος Ανδρέας, arganda@sch.gr

Αττικη, Στερεα Ελλαδα: Παπαδόπουλος Γεώργιος, pidasos@otenet.gr

Δυτικη Μακεδονια: Αμπατζίδης Θεόφιλος, 5makri@otenet.gr

Kεντρικη-Ανατολικη Μακεδονια, Θρακη: Μαυροκωστίδης Γρηγόρης, grimavro@yahoo.gr

Ηπειρος, Επτανησα: Σταματέλου Νόνη, nonstam@hotmail.com

Θεσσαλια: Καζλάρη Πηγή, pikaz@otenet.gr                                       

Πελοποννησος: Παπασωτηρόπουλος Χριστόφορος, chirstofpapasotiropoulos@sch.gr

 

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: